Ervaringen met PMKT


Reacties van ouders:

"PMKT is voor onze zoon precies goed geweest en op het juiste moment. De combinatie van spel en sport (wat Angela veel met onze zoon heeft gedaan) was precies goed voor hem. Het heeft hem meer lichaamsbewustzijn gegeven. Hij kan meer bij zichzelf blijven en geeft nu goed aan wanneer hij even alleen wil zijn. Of zegt op tijd stop tegen vriendjes als hij iets niet wil, hij laat zich niet meer zo snel meeslepen in de drukte van een ander. Zijn fantasie is rijker geworden, hij gaat meer op in zijn eigen spel. Dit heeft natuurlijk ook met de leeftijd te maken, de overgang van 6 naar 7, maar ik zie als ouder zeker een grote bijdrage van Angela en PMKT. Angela doet het erg leuk en voor het kind is er niets therapeutisch aan, het gaat allemaal in spelvorm met veel aandacht en respect naar het kind".

tekening    

Ervaringen van kinderen na de Rots & Water training: 

Sanne: (11 jaar): "Ik heb geleerd hoe ik kan vertrouwen op mezelf en anderen. En dat je ook stevig als een rots kan zijn (ik ben namelijk bijna altijd water)."

Maarten: (12 jaar) “Ik heb geoefend om mezelf te beheersen en sneller rustig te worden. Ik weet nu hoe je adem naar je buik toe kan sturen.”

Frans: (10 jaar): “Ik kan nu beter bij mezelf blijven en geconcentreerd blijven. De opdracht met de macho vond ik leuk!”.

Josefien (11 jaar): “Ik heb geoefend hoe je stevig moet staan, maar ook naar iemand moet luisteren. Om te kunnen kiezen of je je eigen mening hebt als een rots, of dat je ergens in mee gaat als water”.

Jaap (11 jaar): “Het was fijn om te doen, om rustig te blijven en blij zijn en fijne dingen.”

Thirza (10 jaar): “Ik heb geleerd om evenwicht te vinden en sterker in me te geloven.”